Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul

Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul

Românii care locuiesc la bloc vor avea parte de o nouă lege care va fi în favoarea lor. Aceasta a fost deja adoptată de Camera Deputaților.

Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    08 Mai 2024   •   16:00

Deputații au aprobat, în mod decizional, proiectul care validează ordonanța de urgență 179/2022, care modifică și completează Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 18/2009 privind îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe.

Proiectul de lege vizează adaptarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 18/2009 referitoare la creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, cu scopul de a aloca o proporție mai mare, respectiv 90%, din fondurile europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Acest lucru ar urma să reducă dependența de bugetele locale sau de fondurile asociațiilor de proprietari. Astfel, proiectul de lege propune, prin crearea unor excepții în cadrul legislației existente, să permită finanțarea unor intervenții pentru îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, pentru perioada 2021 - 2027, inclusiv prin utilizarea fondurilor europene nerambursabile aferente Politicii de Coeziune.

Senatul a adoptat proiectul ca prim for sesizat pe 15 februarie 2023, iar decizia Camerei a fost una decisivă. Astfel, legea este trimisă spre promulgare, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: lege bloc energie
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close